банер

За што се стандардите за квалитетфлексо печатењечинии?

1.Дебелина конзистентност.Тоа е важен индикатор за квалитет на плочата за флексо печатење.Стабилната и униформа дебелина е важен фактор за да се обезбеди висококвалитетен ефект на печатење.Различните дебелини ќе предизвикаат проблеми со печатењето како што се неточен регистар на бои и нерамномерен притисок на распоредот.

2. Длабочината на втиснување.Потребата за висина за втиснување за време на правењето чинии е генерално 25~35um.Ако втиснувањето е премногу плитко, плочата ќе биде валкана, а рабовите ќе се подигнат.Ако втиснувањето е превисоко, тоа ќе предизвика тврди рабови во линиската верзија, дупки во цврстата верзија и очигледни ефекти на рабовите, па дури и ќе предизвика колапс на втиснувањето.

3. Резидуален растворувач (дамки).Кога плочата е сува и подготвена да се извади од машината за сушење, внимавајте да има дамки.Откако ќе се исплакне плочата за печатење, штом течноста за плакнење ќе остане на површината на плочата за печатење, ќе се појават дамки при сушење и испарување.На примерокот може да се појават и дамки за време на печатењето.

4. Тврдоста.Чекорот по експозицијата во процесот на правење плочи ја одредува конечната цврстина на плочата за печатење, како и издржливоста на плочата за печатење и отпорноста на растворувачот и притисокот.

Чекорите за проверка на квалитетот на плочата за печатење

1.Прво, проверете го квалитетот на површината на плочата за печатење за да видите дали има гребнатини, оштетувања, набори, преостанати растворувачи итн.

2.Проверете дали површината и задниот дел од шаблонот на плочата се точни или не.

3. Измерете ја дебелината на плочата за печатење и висината на втиснувањето.

4. Измерете ја тврдоста на плочата за печатење

5. Лесно допрете ја површината на плочата со раката за да ја проверите вискозноста на плочата

6. Проверете ја формата на точка со лупа 100x

------------------------------------------------- ---Референтен извор ROUYIN JISHU WENDA

图片1
28cef5b0-a88f-48a1-ac5b-50b3f7159128

Ние сме тука да ви помогнеме да успеете

Rui'an Changhong Printing Machinery Co., Ltd

Професионална компанија за производство на машини за печатење која интегрира научно истражување, производство, дистрибуција и сервис.


Време на објавување: Мар-16-2022 година